Israelresan 2013
Ge din gåva med:EnglishRussian
Livets Ord släpper ny hemsida

Nu släpper vi nya livetsord.se!

Mot slutet av denna vecka släpper vi en helt ny version av vår hemsida. Det är ett stort projekt som nu går mot sitt slut, och mycket energi har lagts på att ta fram ett format som är både användarvänligt och modernt. Responsivitet och ökad användarvänlighet har stått högt upp på listan under utvecklingsprocessen.


 
Livets Ord 30 år

Den 26 maj smäller det – då firar vi 30 år!

Tänk, 30 år har gått sedan Livets Ord startade. Lika många år har Gud gjort stora saker i och genom vår församling och vi är så tacksamma för allt. I samband med söndagsgudstjänsten den 26 maj ställer vi därför till med stort födelsedagskalas. Det blir en festlig gudstjänst och firandet fortsätter även in på eftermiddagen med mat, fika, musik, tal och massa roligt för hela familjen. Den här söndagen predikar även pastor Ulf sin sista predikan som förstepastor. Vi vill att hela familjen ska vara med på firandet och håller därför Söndax stängt, barnen är istället med sina föräldrar på gudstjänsten. Varmt välkommen att fira tillsammans med oss. Vi börjar kl 10.00.


 

Spring för hallen

Söndagen den 9 juni, efter gudstjänsten, blir det stor motionsfest för hela familjen. Vår årliga LO-jogg går liksom förra året under namnet ”Hall-loppet” och alla intäkter går till byggnationen av vår nya sporthall.

Välkommen till en festlig, och kanske lite svettig, eftermiddag för alla åldrar!


Vårseminariet

Vårseminarium när du vill

Ett riktigt bra Vårseminarium är till ända, men nu kan du köpa alla lektioner i vår webbutik på mp3, cd eller dvd, så du kan ha Vårseminarium precis när du vill. Från endast 199 kr. 
Musik i försommartid

Musik i försommartid - konsert den 6 juni

Den 6 juni och vår nationaldag till ära firar vi extra med en härlig Vårkonsert på Livets Ord.  ”Musik i försommartid” som börjar kl 15.00 blir en stämningsfull stund som bland annat bjuder på vårpsalmer, Livets Ords Kammarkör, pianomusik med Susan Yondt, blåskvartett och barnkör. Vi uppmärksammar också nationaldagen med tal och festligt fika efteråt. Varmt välkommen att fira in våren i musikens tecken.


 
Keryx tio år

Keryx fyller tio år – få gratisnummer

I år firar Livets Ords teologiska tidsskrift Keryx tio år och det firar vi med att ge ut det senaste numret gratis till alla dem som önskar. Keryx är en tidskrift som innehåller teologisk fördjupning, praktisk undervisning och andlig inspiration, med önskan att vara en hjälp för dig att tränga djupare in i Ordet, bönen och den kristna historien.
- Keryx är en produkt  med bredd och djup och ett  bidrag från duktiga svenska och internationella teologer och pastorer, säger nya chefredaktören Henrik Engholm.
- Dess trogna läsekrets och stora uppskattning visar behovet av fördjupande, reflekterande texter. Keryx erbjuder lite mer tuggmotstånd och lite mer fullkorn och fibrer, men det är också det som gör den så nyttig för hjärta och sinne.

Passa på att fylla i dina uppgifter på www.keryx.nu under fliken ”erbjudanden” så får du hem ditt gratisnummer i brevlådan. 

Välkommen till Europakonferensen och fira med oss

Europakonferensen samlar år efter år tusentals troende från hela världen. En vecka av tro, mirakel och massa inspirerande undervisning. I år blir det dessutom något alldeles extra då vi firar 30 år som församling! Sedan starten 1983 har Gud gjort otroligt mycket både i Sverige och utomlands och det vill vi uppmärksamma, minnas och tacka Honom för under konferensveckan. Framför allt vill vi blicka framåt och söka Gud inför tiden som ligger framför. Kom och fira med oss!


 
Pastorsavskiljning Sebastian Asklund

Livets Ord får ny ungdomspastor

Under söndagens förmiddagsgudstjänst avskildes Sebastian Asklund till pastor och därmed kliver han även in i rollen som vår nye ungdomspastor. Sebastian har varit med på Livets Ord sedan barnsben och har de senaste åren varit anställd i församlingen, bland annat som administratör på ungdomsavdelningen där han arbetat nära tidigare ungdomspastor Mattias Nordström. Mattias i sin tur kommer att kliva in som pastor i arbetet med Unga Vuxna (20-35 år) som vuxit mycket sedan starten för några år sedan. Detta är en spännande förändring som skapar många möjligheter för utveckling och tillväxt både i ungdomsarbetet och bland de unga vuxna. Vi önskar Sebastian varmt välkommen som pastor och all välsignelse över både honom och Mattias i deras nya uppgifter i församlingen. 


 

Pastor Ulf Ekman avslutar sin tjänst som förstepastor för församlingen Livets Ord, och efterträds av Joakim Lundqvist.

Den 26 maj firar församlingen Livets Ord sin 30-årsdag. Den söndagen blir även pastor Ulf Ekmans näst sista som förstepastor för Livets Ord i Uppsala. Söndagen därefter ges stafettpinnen vidare och vi har en högtidlig installation av Joakim Lundqvist som förstepastor och Ulf Ekmans efterträdare.

I samband med söndagsgudstjänsten på Livets Ord den 3 mars berättade pastor Ulf Ekman för församlingen om den stora förändring som kommer att äga rum i slutet av maj – Ulf Ekman, grundare av församlingen och dess pastor sedan 30 år, kommer att sluta som förstepastor och efterträdas av Joakim Lundqvist.

Livets Ords Teologiska Seminarium

Intensivkurs med Carl-Erik Sahlberg

Den 20-24 maj erbjuder Livets Ords Teologiska Seminarium intensivkursen "Församlingstillväxt och församlingsplantering" med lärare Carl-Erik Sahlberg. Kursen tillämpar grundläggande metoder kring församlingstillväxt, både till världsmissionen och för den lokala församlingen och studierna berör evangelisation, mission, fortbildning, och ledarskap. Kursen är öppen både för den som vill ta poäng och för åhörare till rabatterat pris. Carl-Erik Sahlberg är tidigare kyrkoherde i S:ta Clara kyrka i Stockholm och känd för att ha gjort den tidigare folktomma S:ta Clara till en blomstrande, kristen oas mitt i Stockholm.


Carl-Erik Sahlberg

« Äldre artiklar

 

SENASTE NYHETER

VECKANS HÄNDELSER
ÖPPETIDER I BOKSHOPPEN

Måndag-fredag 9.30-14.00
Onsdag 18.30-19.00 samt efter gudstjänsten
Söndag efter gudstjänsten (ca 12-14)

Följ oss


Missions-
Magazinet

Prenumerera
gratis
eller läs
online!


 
Nyfiken på den kristna tron?

Gå en Alphakurs - en tio veckors grundkurs i den kristna tron. Kurser finns för både ungdomar, "unga vuxna"/studenter och vuxna.

Församlingsgården 
    
Ribbingebäck

Upptäck missionen

Upptäck Livets Ords världsvida missionsarbete. Klicka dig runt i den interaktiva kartan och upptäck vad Gud gör runt om i världen.

FÖRSAMLING
MISSION

En väckelse pågår i Ryssland. En våg av nya församlingar startas av tidigare narkomaner som idag är radikala lärjungar i Herrens tjänst.

Se videoreportage om arbetet i Vietnam.

Annonser:

Ekonomicenter
tryggare uppsala


Livets Ord Företagspartner