Israelresan 2013
Ge din gåva med:EnglishRussian

Ny bok av Per Ewert

Guldet blev till sand

Idag, onsdagen den 3 april, släpper Livets Ords Förlags underavdelning Areopagos en nyhet av författaren Per Ewert, mannen bakom bland annat Vem tänder stjärnorna. Boken, som bär titeln Guldet blev till sand, berör vår samtidskultur där sådant av verkligt värde allt som oftast smulas sönder av överkonsumtion och självcentrering. Ett samhälle där allt ska finnas lättillgängligt och, allra helst, gratis. Men var finner vi det som är äkta i allt detta?

- Jag har stött på så många situationer i samtiden där jag märker att saker som kommer till oss lättillgängligt och utan kostnad verkar så fantastiskt, men gör att människor bli tomma och otillfredsställda på insidan, berättar Per.
- Detta har skapat en nöd i mig att försöka hitta vad som gått snett längs vägen och hur vi som individer och kyrka kan hjälpa människor att återvinna det liv vi alla faktiskt längtar efter, att finna den verkliga skatten och det som är värt att leva och dö för.
- Vår samtidskultur är inriktad på att om något verkar kosta eller om det finns en tröskel att kliva över så ska man alltid kunna gå en genväg till målet. Men det gör inte människan lycklig, det är uppenbart. Vi har så många problem med sjukskrivningar, självmordsförsök och ensamhet.

Per menar att det även finns en frestelse inom kyrkan att tunna ur allting vi säger och göra det gratis och så lättillgängligt som möjligt. Utmaningen är att inte följa spåret och förenkla vårt budskap till snärtiga slogans, utan faktiskt våga vara så raka som Jesus är i sin kommunikation av evangeliet.
- Jesus är själv väldigt tydlig, menar Ewert.
- Han säger att om vi vill följa Honom behöver vi ta upp vårt kors och vara villiga att ge våra egna liv. Men det vi vinner är också något så oändligt mycket dyrbarare.

Om man känner att nutidskulturen har lyckats lösa människans alla problem och att vi genom den flodvåg som ständigt flödar över oss från tv och datorer har blivit helt tillfredsställda, ja då behöver man inte läsa den här boken. Men extremt få människor känner så.
Upplever man istället att samtidskulturen ofta gör oss tommare och alltför självcentrerade på insidan och längtar efter att hitta livets verkliga skatt igen, då är det här boken för dig.
- Jag vill ge en form av överlevnadsguide för att klara av den här moderna tillvaron som är så olik alla andra tider vi har levt i, menar Per.


Per Ewert


- Hur kan vi hantera den värld där allt strömmar över oss och ändå vinna det verkliga livet och leva för de skatter som består när allt annat faller sönder till grus och sand? Det är vad den här boken handlar om.
Dela ut på:

SENASTE NYHETER

VECKANS HÄNDELSER
ÖPPETIDER I BOKSHOPPEN

Måndag-fredag 9.30-14.00
Onsdag 18.30-19.00 samt efter gudstjänsten
Söndag efter gudstjänsten (ca 12-14)

Följ oss


Missions-
Magazinet

Prenumerera
gratis
eller läs
online!


 
Nyfiken på den kristna tron?

Gå en Alphakurs - en tio veckors grundkurs i den kristna tron. Kurser finns för både ungdomar, "unga vuxna"/studenter och vuxna.

Församlingsgården 
    
Ribbingebäck

Upptäck missionen

Upptäck Livets Ords världsvida missionsarbete. Klicka dig runt i den interaktiva kartan och upptäck vad Gud gör runt om i världen.

FÖRSAMLING
MISSION

En väckelse pågår i Ryssland. En våg av nya församlingar startas av tidigare narkomaner som idag är radikala lärjungar i Herrens tjänst.

Se videoreportage om arbetet i Vietnam.

Annonser:

Ekonomicenter
tryggare uppsala


Livets Ord Företagspartner