EK2
Ge din gåva med:EnglishRussian
Ingemar Ahlgren, ansvarig för Grottan tillsammans med Helping Hands butikschef Elin Hemmingsson bland alla gåvor som kommit in till Uppsalas hemlösa. Foto: Jonatan Zetterberg.
Ingemar Ahlgren, ansvarig för Grottan tillsammans med Helping Hands butikschef Elin Hemmingsson bland alla gåvor som kommit in till Uppsalas hemlösa. Foto: Jonatan Zetterberg.

Storvinst för både spelare och hemlösa

Fredagens basketmatch mellan Uppsala och Örebro bjöd inte bara på en storseger för hemmalaget utan även en vinst för stadens många hemlösa. Kvällen arrangerades i samarbete mellan Uppsala Basket och Livets Ords sociala arbete till förmån för Uppsalas hemlösa, och resultatet blev bland annat säckvis med skor, vantar, mössor och hygienartiklar som kommer att delas ut till värmestugan Grottans besökare.


Uppsala Basket har under många år engagerat sig socialt i Uppsala och har ambition att utveckla samarbetsprojekt med olika lokala organisationer som på olika sätt arbetar med viktiga sociala projekt.
- Just hemlöshet har varit särskilt angeläget för oss. Vi har hittat en mycket bra samarbetspartner i Grottan och församlingen Livets Ord, har Fredrik Jönzén, marknadschef för Uppsala Basket, berättat i en tidigare intervju. Och fredagskvällens resultat blev ingen besvikelse.
- Vi är supernöjda, sa Fredrik efter matchen som slutade 91-55 till hemmalagets fördel.
- Det blev inte bara en storseger mot Örebro, utan det har också kommit in massor av saker till de hemlösa. Det känns kul att få vara med och göra något konstruktivt och öka medvetenheten för de hemlösas situation och Grottans arbete.
- Vi vill inte att det ska ta slut här utan hoppas att folk ska ha fått upp ögonen för detta och även i fortsättningen gör mer konkreta saker för att hjälpa de hemlösa. 


Fredrik Jönzén, marknadschef på Uppsala Basket
Fredrik Jönzén, marknadschef på Uppsala Basket

Under kvällen gjordes flera konkreta initiativ för att hjälpa Uppsalas hemlösa. Bland annat fick alla besökare som tagit med sig vantar, mössor, skor eller hygienartiklar halva entrépriset och i foajén fanns representanter från värmestugan Grottan och Livets Ords sociala arbete, samt second handbutiken Helping Hand, vars intäkter bland annat går till Grottans arbete.


. Redan långt innan klockan slog matchstart svämmade det över av skor, tandborstar, duschtvålar och vantar till förmån för de hemlösa. Ingemar Ahlgren, ansvarig för Grottans arbete var strålande glad.
- Det här är helt fantastiskt, se på alla saker!
- Mängder med hygienartiklar och framför allt skor som vi har stort behov av. Det är så härligt att se folks engagemang för de hemlösa, vi är så tacksamma för all respons. Flera av spelarna i Uppsala Basket har också donerat jättefina, helt oanvända skor.

Flera av säckarna med insamlade saker distribuerades ut redan på lördag morgon i samband med en frukostutdelning till de hemlösa på Vaksala torg, och samma dag bidrog även företaget Sushi of Sweden till insamlingen genom att skänka hela dagens intäkter i form av mat till Grottan.


Uppsala basket

Sammanfattningsvis blev det en väldigt lyckad kväll och helg som med största sannolikhet också väckt en medvetenhet hos många Uppsalabor att det finns många behövande i vår stad.


Dela ut på:

SENASTE NYHETER

VECKANS HÄNDELSER
ÖPPETIDER I BOKSHOPPEN

Måndag-fredag 9.30-14.00
Onsdag 18.30-19.00 samt efter gudstjänsten
Söndag efter gudstjänsten (ca 12-14)

Följ oss


Missions-
Magazinet

Prenumerera
gratis
eller läs
online!


 
Nyfiken på den kristna tron?

Gå en Alphakurs - en tio veckors grundkurs i den kristna tron. Kurser finns för både ungdomar, "unga vuxna"/studenter och vuxna.

Församlingsgården 
    
Ribbingebäck

Upptäck missionen

Upptäck Livets Ords världsvida missionsarbete. Klicka dig runt i den interaktiva kartan och upptäck vad Gud gör runt om i världen.

FÖRSAMLING
MISSION

En väckelse pågår i Ryssland. En våg av nya församlingar startas av tidigare narkomaner som idag är radikala lärjungar i Herrens tjänst.

Se videoreportage om arbetet i Vietnam.

Annonser:

tryggare uppsala


Livets Ord Företagspartner